blog Een goede sportlesgever haal je op deze manier in huis !

Een goede sportlesgever haal je op deze manier in huis !

Geplaatst op 17/11/2015

Via www.sportlesgevergezocht.com kan je als sportclub de ideale sportbegeleider vinden. Eens die zoektocht afgelopen is, zijn er verschillende manieren om de nieuwe lesgever in dienst te nemen. Via interim, via Vlabus of je betaalt gewoonweg een factuur. Hieronder volgt een extra woordje uitleg over hoe je precies tewerk kan gaan.

Stel: als fitnessclub ben je op zoek naar een nieuwe fitnesscoach. Via www.sportlesgevergezocht.com kom je bij Maarten terecht. Jouw sportlesgever heb je al, nu moet je op voorhand goed nagaan op welke manier en hoe vaak je hem gaat inzetten. Dit kan deeltijds of voltijds. Eens de keuze gemaakt is, regel je zelf de administratieve rompslomp of je huurt een sociaal secretariaat in. Dit kan eenvoudig op de website www.vlabus.be .

Via interim of vlabus

Stel: je organiseert een evenement voor jouw fitnessclub. Je kan dan beroep doen op vrijwilligers die je via een onkostenvergoeding betaalt. Doorheen het jaar is het aangewezen via interim of via vlabus sportlesgevers een contract aan te bieden. Via een interim- of uitzendkantoor heb je steeds drie partijen: het uitzendbureau, Maarten en jouw fitnessclub. Het werk dat Maarten voor jou verricht is steeds tijdelijk en hij ontvangt een normaal loon.

Een andere en iets minder bekende manier is om via vlabus iemand aan te werven. Vlabus staat voor het Vlaams Bureau voor Sportbegeleiding en zal in dit geval jouw club helpen bij de tewerkstelling en administratie van Maarten.

Factureren als zelfstandige

Wie weet is Maarten gewoon een zelfstandige en hoef je helemaal geen beroep te doen op een interimkantoor of vlabus. Dan is het zeer eenvoudig wat betreft de administratie en uitbetaling. Hij factureert zijn werkuren  aan jouw fitnessclub door. Voor een sportbegeleider heeft het statuut van zelfstandige in hoofd- of bijberoep vele voordelen. Je bent gemotiveerder en je kiest zelf jouw uren. Voor meer informatie over zelfstandig werken, neem je best een kijkje op: http://www.unizo.be/node/116/home .

Zoals eerder vermeld in het artikel kan je als sportlesgever ook vrijwilligerswerk verrichten en hiervoor een onkostennota ontvangen. Je ontvangt geen loon, maar de onkosten worden wel gedekt. Als vrijwilliger kan je een forfaitair bedrag ontvangen, in 2015 gaat het over €32,71 maximum per opdracht. Over een heel jaar bekeken mag je via vrijwilligerswerk maximum €1.308,38 verdiend hebben.

Het is dus zowel voor de sportclub als voor de sportlesgever belangrijk goed op de hoogte te zijn van wat jouw mogelijke opties zijn! Ga hierbij steeds goed na welke begeleider je nodig hebt voor welke functie of bij welke sportclub je juist aan de slag wilt. Neem voor openstaande vacatures een kijkje op  www.sportlesgever.com .

uitgelichte afbeelding: copyright Vlabus vzw

Terug naar overzicht